Categorieen Menu
0
Categorieën
Zoeken
Winkelmandje
 

Letterpuzzel Aan Boord

Spelenderwijs oefenen van de fijne motoriek, pengreep, letterkennis, oplossingsgericht denken en zoveel meer met onze letterpuzzels. Zoals in groep 3 kinderen zelf woorden laten puzzelen om deze vervolgens te laten schrijven met het juiste voorbeeld van de letters.

#/pagina
 
Afdrukken

Een goede start van het schrijfonderwijs

Stop met puzzelen over het 'hoe' u moet starten met uw schrijfonderwijs. Start met puzzelen door onze unieke letterpuzzels in te zetten vanaf groep 1. De puzzels zijn vormgegeven met 420 stukjes in een luxe kartonnen doos, met magneetsluiting. In de doos zit een blad met leuke, speelse en uitdagende spelsuggesties om vaardigheden te leren, die van belang zijn om later goed te leren schrijven. Tevens zit er een A3-poster in met de afbeelding van de boot. Hiermee start de uitleg over de begrippen romp-stok-lus. Meer kennis over letterbeeld en lettervorm bieden een belangrijke basis voor groep 3 wanneer het schrijfonderwijs daadwerkelijk start.

Schrijfpuzzels als onderdeel van de schrijfles

Vanaf groep 3 is de puzzel een onderdeel van de schrijfles om functioneel en betekenisvol te schrijven. De leerling kan zijn eigen woorden en zinnen puzzelen en deze gaan overschrijven, die passen bij zijn belevingsniveau. Letters die moeite kosten, kunnen in opdrachtvorm extra geoefend, bv. de leerling die moeite heeft met het schrijven van de letter h, zoekt woordjes met de letter h. De letterpuzzel is dus ook zeer efficiënt inzetbaar voor remediërende opdrachten en duurzaam in gebruik (geen extra oefenschriftjes, kopie- en werkbladen meer). 

Door de Letterpuzzel Schrijfletters & Blokletters te combineren kan bewust aandacht besteed worden aan 'Zo lees je de letter' en 'Zo schrijf je de letter'. De letters weer sorteren is vervolgens geen probleem, want de schrijfletters zijn met oranje accent vormgegeven en de blokletters zijn met een blauw accent.

Start uw schrijfonderwijs met de eindeloze mogelijkheden van de letterpuzzels en bied elke leerling een goede (kennis)basis om te gaan leren schrijven met de schrijfmethode 'Aan Boord'!