Categorieen Menu
0
Categorieën
Zoeken
Winkelmandje
 

Steeds Beter Schrijven

Vanuit een duidelijke leerlijn worden spellingscategoriën vormgegeven als schrijfopdrachten. Dit versterkt het automatiseren van de juiste lettervormgeving en logische samenhang tussen handschriftonderwijs en spelling.

#/pagina
 
Afdrukken

Steeds Beter Schrijven: Samenwerking met José Schraven

Gerda Broekstra en José Schraven hebben de handen ineengeslagen om een serie schrijfschriften te ontwikkelen met als doel de samenhang tussen schrijf- en spellingonderwijs te stimuleren. Hiermee worden de schrijflessen van Aan Boord betekenisvol gekoppeld aan het herhalen van geleerde spellingscategoriën, vanaf halverwege groep 3 tot en met groep 6 (zie leerlijnen).

De schriften zijn voor verbonden- en blokschrift ontwikkeld, zodat de voorgedrukte schrijfopdrachten altijd exact overeen komen met de schrijfwijze van de leerling.De schrijfschriften ‘Steeds Beter Schrijven’ sluiten perfect aan bij wat er gemiddeld genomen per jaar in ZLKLS en verschillende taalmethodes bij spelling vanaf groep 3 aangeboden wordt.

José is orthopedagoog. Ze is specialist in de didactiek van lezen, spellen en taal en ontwikkelde de methodiek ‘Zo leer je kinderen lezen en spellen’ (ZLKLS, Uitgeverij Pica).