Categorieen Menu
0
Categorieën
Zoeken
Winkelmandje
 

Faber-Castell

De mooiste pennen en potloden van Faber-Castell vind je bij De Schrijfvriend

Logo Faber-CastellFaber-Castell is een van de grootste en oudste producenten van o.a. pennen, potloden en andere schrijfmiddelen zoals passers, kneedgum en waskrijt. De schrijfmiddelen worden met een vooruitstrevende instelling, kennis van zaken en de wil om topkwaliteit te leveren gemaakt. Faber-Castell staat voor kwaliteit en denkt daarbij ook nog eens aan het milieu.

#/pagina
 
Afdrukken

Goed schrijfonderwijs start met goed kleuren! 

Daarom zijn wij fan van de Faber-Castell Grip kleurpotloden: mooi, stevig, driekantig en met een softgrip. Deze uitvoering is de dunnere variant van de Jumbo Grip. Speciale verlijming en een stevige stift zorgen ervoor dat de potloden breukvast zijn. Er kan lang met een scherpe punt gekleurd worden. Dit zorgt voor ontspannen kleuren en rust in de klas (weinig slijpen!). Kinderen voelen meteen aan dat niet hard hoeven te 'krassen', omdat het potlood makkelijk kleur afgeeft. Dit stimuleert om het potlood achter in de hand te laten rusten. Daarbij zijn het ook aquarel potloden: kwastje met water tovert elke tekening om tot een schilderij.

De potloden zijn gekleurd met milieuvriendelijke verf op waterbasis. Zowel links- als rechtshandig leerlingen kunnen met deze potloden mooi kleuren.

Geleverd in kartonnen etui met 12 mooie kleuren. Zie hieronder een filmpje over de Faber Castell Colour Grip & Jumbo Grip kleurpotloden.

(Vul)pennen

Faber-Castell is één van de oudste (vul)pen makers ter wereld. In 1761 is het bedrijf opgericht door de meubelmaker Kasper Faber. Al meer dan 250 jaar maakt het familiebedrijf (vul)pennen. Met een pen van Faber-Castell weet je zeker dat je twee belangrijkste eigenschappen in acht neemt, namelijk: goede ergonomie en bijzonder licht kunnen schrijven. De pennen liggen heerlijk in de hand en glijden als het ware over het papier. 

Potloden

Naar welk soort schrijfmiddel bent u opzoek? Alle soorten potloden van Faber-Castell zijn in handbereik: tekenpotloden, kleurpotloden, aquarelpotloden en krijtpotloden. In verschillende kleuren, maten en vormen.

Geschiedenis van Faber-Castell

Faber-Castell is opgericht in 1761, en is een internationale producent van schrijf- en tekenwaren van topkwaliteit. Voor alle gelegenheden de beschikbare schrijfmaterialen. Een snelle krabbel of dat mooie schilderij. Met de allermooiste kleuren dankzij de hoogwaardige pigmenten springen de kleuren van het papier.

De eerste pen

Wist u dat de eerste pen werd gemaakt door Kasper Faber? In een klein dorpje bij de Nuremberg werd deze pen de eerste van velen.