Categorieen Menu
0
Categorieën
Zoeken
Winkelmandje
 

Crayon Rocks

Mooie, natuurlijke krijtje die spelenderwijs elk kind leren kleuren met de juiste pengreep!

#/pagina
 
Afdrukken

De productie van de Crayon Rocks gebeurd binnen de kleine gemeenschap van Hestand Kentucky. Een groot deel van gemeenschap is betrokken bij de productie van deze ecologische sojawas krijtjes. De krijtjes rollen daar van een kleine machine en worden met de hand in zakjes gedaan, van hun labels voorzien en verscheept.

De Crayon Rocks krijtjes worden gemaakt van sojabonen, die geleverd worden door de ecologische boeren, die op de toppen van de heuvels rondom het dorpje de sojabonen verbouwen. Die sojabonen worden vermalen tot olie en gebruikt voor de wax.  De krijtjes worden gekleurd met natuurlijke pigmenten uit planten en daarmee volledig natuurlijk en niet giftig!

De krijtjes zijn ontwikkeld door een Amerikaanse lerares (Barbara Lee) die werkzaam was in het speciaal onderwijs en gebaseerd op het 'Handwriting Without Tears' programma van ergotherapeute Jan Olsen. Barbara is ook nog steeds, op haar gepensioneerde leeftijd betrokken bij de productie van de krijtjes. Zo moet ondertussen de loods vergroot worden, omdat de vraag naar de krijtjes steeds meer toeneemt. Ook hierbij is zij op vrijwillige basis betrokken. Dit is het bijzondere verhaal van een bijzonder krijtje.

De kleuren van de Crayon Rocks kunnen in laagjes worden gebruikt, waardoor je prachtig in elkaar overlopende tekeningen kunt krijten. De vormgeving van de Crayon Rock zorgt ervoor dat ze op een natuurlijke wijze worden vastgehouden en ze goed te gebruiken zijn in voorbereidend schrijfonderwijs. De mogelijkheden zijn eindeloos en de krijtjes zijn een waardevolle aanvulling voor iedereen die van tekenen, kleuren of schilderen houdt. Zelfs ophout en textiel kan er met deze krijtjes getekend worden. Ook handig om te schetsen en 'mindmappen': dus zelf in een kantoor omgeving kunnen deze krijtjes hun plek krijgen.