Categorieen Menu
0
Zoeken
Winkelmandje
 

Workshops data

Samen sterk voor goed schrijfonderwijs!

Van harte welkom om met ons de juiste koers te varen om elke leerling leesbaar te leren schrijven. Kom naar onze inspirerende cursussen en workshops en laat je verrassen door onze unieke aanpak. Op lokatie een workshop op maat? Dat kan ook! Vul de aanvraag in en wij nemen contact op. 

 Terug naar alle workshops
Welkom Aan Boord!

Welkom Aan Boord!

Thoerie- en Praktijkdag Schrijfmethode "Aan Boord". Op lokatie, datum in overleg

Welkom 'Aan Boord'!

Deze cursusdag is een echte 'must' voor iedereen, die met de schrijfmethode ‘Aan Boord’ gaat werken of er al mee werkt. 

Theorie en kennis van de (schrijf)ontwikkeling wordt in deze cursus gekoppeld aan 'De Tien Gouden Schrijfregels' van de schrijfmethode "Aan Boord".  Vanaf de onderbouw worden deze regels spelenderwijs op rijm aangeleerd. Deze schrijfregels zorgen voor duidelijk instructie's en kaders voor de schrijflessen om elke leerling met een leesbaar handschrift te leren schrijven.

Ook met de (schrijf)materialen van de methode gaan we aan de slag tijdens de cursus. Hierdoor wordt de kennis direct vertaald naar het praktisch ervaren en zelf uitvoeren van diverse (schrijf)opdrachten. 

Door aandacht voor de theorie en de praktijk van het leren schrijven met de schrijfmethode "Aan Boord", wordt door deze cursus het leren schrijven een uitdagend vak van groep 1 t/m 8. Elke deelnemer ontvangt tijdens de cursus de handleiding van de schrijfmethode en kan hierin zijn eigen aantekingen maken. Na het volgen van de cursus ontvangt de school gratis de digitale bestanden voor op het smartbord, om de schrijflessen "Aan Boord' visueel te ondersteunen.   

Opbouw cursus

  • (Senso)motorische ontwikkeling als voorwaarde voor goed schrijfonderwijs
  • Wat leren we leerlingen als we ze leren schrijven?
  • Uitleg "Tien Gouden Schrijfregels" van de schrijfmethode "Aan Boord"
  • Praktische ervaringsopdrachten met de materialen van de schrijfmethode "Aan Boord"

Deze cursusdag wordt op lokatie gegeven en kan eventueel opgedeeld worden in twee dagdelen. Na ontvangst van de inschrijving nemen wij contact over het plannen van een datum en sturen wij u een prijsopgave toe. 

Inschrijfformulier