Zoeken
Winkelmandje
 
Hartje   April = Feestmaand! 10x Feestartikelen & 10% Feestkorting bij bestellingen boven €100,- Gebruik code: SCHRIJFVRIEND10JAAR   Hartje

Workshops

Samen sterk voor goed schrijfonderwijs!

Schrijven zorgt voor een goede verankering van informatie in het geheugen. Goed leren schrijven heeft veel voordelen, zoals verbetering van taal en de spelling, maar ook het onthouden van lesstof gaat beter als kinderen goed schrijven. Beter (leren) schrijven werpt op vele vlakken zijn af! 

Met elkaar aan de slag voor goed schrijfonderwijs is zeer waardevol voor onze kinderen. Daarom delen wij graag onze kennis met u in de vorm van workshops, die u rechstreeks kunt aanvragen.

Heeft u specifieke vragen over het schrijfonderwijs? Een workshop op maat is ook mogelijk! Uw scholingswens kunt u aangeven in de offerte aanvraag.

 Terug naar alle workshops
 'Waarom schrijven? Daarom Schrijven!' (13 mei 2019)

'Waarom schrijven? Daarom Schrijven!' (13 mei 2019)

De noodzaak van goed schrijfonderwijs

Denkt u 'Waarom nog schrijven?'
Denk dan niet langer na en schrijf u in voor de cursus 'Daarom schrijven!'

Doel van deze cursus is inzicht krijgen in de waardevolle bijdrage die elk leerjaar bijdraagt aan het vak schrijven! Met dit inzicht wordt schrijven een uitdagend vak en krijgt u kennis om het vak schrijven gedifferentieerd aan te bieden van groep 1 t/m 8. Door differentiatie krijgt elk kind de kans een leesbaar handschrift te ontwikkelen. 

Opbouw cursus

  • (Senso)motorische ontwikkeling als voorwaarde voor goed schrijfonderwijs
  • Kleutervaardigheden/handvaardigheidsactiviteiten aanbieden in relatie tot het (gaan leren) schrijven
  • Wat leren we leerlingen eigenlijk als we ze het vak schrijven aanbieden?
  • Waarom eigenlijk aandacht voor schrijven: leerlingen gaan toch typen en schrijven nauwelijks meer!

De theorie van deze cursusdag is ligt ten grondslag aan de schrijfmethode ‘Aan boord’. Een echte aanrader voor iedereen, die met de methode ‘Aan boord’ gaat werken of er al mee werkt. Bij deze cursus ontvangt u ook een uitgebreid etui met schrijfmaterialen (o.a. pennen, potloden en schrijfhulpmiddel) en een compleet kennismakingspakket  ‘Aan Boord’  (totale waarde €125,00). Na de cursus kunt u gelijk de geleerde kennis in praktijk brengen met de juiste materialen!

'Daarom schrijven!" wordt gehouden maandag 13 mei 2019  op de gezellige locatie 'Insolar Eten & Drinken' te Huizen van 9:45-15:45.

De kosten voor deze cursusdag bedragen  €345,- (incl. BTW) Dit bedrag is inclusief mooi vorm gegeven naslagwerk, hand-out, koffie/thee, een heerlijke lunch en schrijfpakket ter waarde van €125,00.

Gelijktijdig met meerdere personen inschrijven? Dat kan! Vaak één materialenpakket voldoende en is de prijs per volgende deelnemer € 220,00 

Inschrijfformulier