Categorieen Menu
0
Zoeken
Winkelmandje
 

Wat gaan we doen bij de kleuters?

Wanneer starten met schrijven? En welke (motorische) vaardigheden moet de leerling beheersen om goed te gaan leren schrijven? Zomaar starten ‘omdat de leerling eraan toe’ is geen geldend criterium! Welk criterium dan wel? Juist deze vragen spelen in het kleuteronderwijs! 

#/pagina
 
Door te vroeg te starten met het schrijven ontstaat er o.a. een gespannen foutieve pengrepen en leren leerlingen te jong verkeerde schrijfsporen van de letters. Dit wreekt zich in de loop van de schooltijd en er ontstaan moeilijk leesbare handschriften. Hoe dit te voorkomen? En hoe moet het onderwijs bij kleuters vorm gegeven worden ter voorbereiding op het latere gaan schrijven?

Wil jij antwoord op o.a. deze vragen en wil je nog veel meer leren over goed kleuteronderwijs, dan is de workshop 'Jong geleerd..!' een echte aanrader. Deze workshop staat geheel in het teken van de ontwikkeling van de (fijne) motoriek en het juist aanleren van kleutervaardigheden. De opbouw van de cursusdag is als volgt:

•    Theorie (senso)motorische ontwikkeling.

•    Kleutervaardigheden aanleren in relatie tot het latere gaan leren schrijven.

•    Voorbereidend schrijven bij de kleuters: wat wel en wat niet?

•    Uitleg en gebruik van de juiste (kleuter)materialen om kleuters een creatief lesaanbod te geven zonder nog te gaan schrijven.

Bij deze cursus ontvang je ook de uitgebreide kleuter(kleur)box, zodat je meteen de geleerde kennis in praktijk kan brengen. Deze box is ook los te bestellen op onze site.