Categorieen Menu
0
Zoeken
Winkelmandje
 

Schrijfletters

Willen jullie de leerlingen in groep 3 functioneel schrijfletters leren schrijven? Stap Aan Boord! Schrijfletters zijn zo vormgegeven dat ze aan elkaar geschreven kunnen worden, zodat een woord uit één lijn kan bestaan. Bij het aan elkaar schrijven van letters wordt het woordbeeld sterk verankerd in het geheugen, omdat woorden als een geheel worden opgeschreven. 

#/pagina
 
14 Resultaten

Beter schrijven met schrijfletters

Schrijven met schrijfletters (verbonden schrift) lijkt gerelateerd aan hogere spelling- en stelvaardigheden. Bij het aan elkaar schrijven van letters wordt het woordbeeld sterk verankerd in het geheugen, omdat woorden als een geheel worden geschreven. Het motorische patroon van het verbonden schrijven van een woord kan helpen bij het onthouden van de spelling (volgorde van de letters) in het woord.

Schrijfletters of blokletters?

Valt er een leerling buiten de boot bij het door de school gekozen lettertype? Door de zeer nauwe afstemming en instructie van leren schrijven van schrijfletters en blokletters met de methode 'Aan Boord' kunnen beiden lettertypen zonder veel extra aanpassingen, naast elkaar gebruiken binnen één groep. Dat is ideaal: zo blijft elke leerling 'Aan Boord'