Categorieen Menu
0
Zoeken
Winkelmandje
 

Letterpuzzels

Spelenderwijs oefenen van fijne motoriek en letterkennis.

Unieke aanpak voor de kleuters om te starten met het schrijfonderwijs: laat ze lekker puzzelen! Puzzelen past binnen hun belevingswereld. Het is uitdagend en ze oefenen o.a. ruimtelijk inzicht en fijne motorische vaardigheden, zoals de pincetgreep. Deze greep maken ze elke keer, als ze een puzzelstukje vastpakken.

#/pagina
 

Een goede start van het schrijfonderwijs!

Stop met puzzelen over het 'hoe' u moet starten met uw schrijfonderwijs. Start met puzzelen door onze unieke letterpuzzels in te zetten vanaf groep 1. De puzzels zijn vormgegeven met 420 stukjes in een luxe kartonnen doos, met magneetsluiting. In de doos zit een blad met leuke, speelse en uitdagende spelsuggesties om vaardigheden te leren, die van belang zijn om later goed te leren schrijven. Tevens zit er een A3-poster in met de afbeelding van de boot. Hiermee start de uitleg over de begrippen romp-stok-lus. Meer kennis over letterbeeld en lettervorm bieden een belangrijke basis voor groep 3 wanneer het schrijfonderwijs daadwerkelijk start.

Vanaf groep 3 is de puzzel een onderdeel van de schrijfles om functioneel en betekenisvol te schrijven. De leerling kan zijn eigen woorden en zinnen puzzelen en deze gaan overschrijven, die passen bij zijn belevingsniveau. Letters die moeite kosten, kunnen in opdrachtvorm extra geoefend, bv. de leerling die moeite heeft met het schrijven van de letter h, zoekt woordjes met de letter h. De letterpuzzel is dus ook zeer efficiënt inzetbaar voor remediërende opdrachten en duurzaam in gebruik (geen extra oefenschriftjes, kopie- en werkbladen meer). 

Door de Letterpuzzel Schrijfletters & Blokletters te combineren kan bewust aandacht besteed worden aan 'Zo lees je de letter' en 'Zo schrijf je de letter'. De letters weer sorteren is vervolgens geen probleem, want de schrijfletters zijn met oranje accent vormgegeven en de blokletters zijn met een blauw accent.

Start uw schrijfonderwijs met de eindeloze mogelijkheden van de letterpuzzels en biedt elke leerling een goede (kennis)basis om te gaan leren schrijven in groep 3 met de schrijfmethode 'Aan Boord'!