Categorieen Menu
0
CategorieΓ«n
Zoeken
Winkelmandje
 
 

Een kijkje Aan Boord

Volg onze Route

 
"Wij inspireren en maken het handschrift- en schrijfonderwijs betekenisvol, vanaf de kleutertijd totdat kinderen netjes en vlot aantekeningen maken en werk inleveren dat goed na te kijken is."
// Gerda Broekstra
Gerda Broekstra

Laat je inspireren door anderen

over ons cursusaanbod en het werken met Aan Boord.

"Groot dromen is anders leren kijken! Met Aan Boord kregen wij de kennis en hulpmiddelen om onze dromen waar te kunnen maken. Wij zetten nu vol vertrouwen koers naar een goed leesbaar handschrift voor al onze leerlingen."

Aquilien, SBO Brigrantijn te Deurne

"De aanpak van aan Boord is makkelijk toepasbaar op je leesmethode en het letteraanbod. Voor kinderen geeft het veel meer betekenis. En als juf ben ik zelf de eigenaar van de inzet van de materialen en kan ik zelf mijn (les)aanbod bepalen: lekker zelf de regie!"

Kim, KBS Willibrordus te Esch

"Het Routespel; FANTASTISCH! Oefenen met twee handen en zorgen dat de beide hersenhelften nog meer gaan samenwerken."

Joke, psychomotorisch therapeut 'Joke Beweegt'

"Zo leuk, ik had een vader op de spreekavond die over het schrijven van zijn kind begon. Hij vond dat het schrijven zo verbeterd was dat hij in het begin niet kon geloven dat ze dat zelf had geschreven. Toen was ik toch wel even heel trotsπŸ₯°!"

Anita, SBO Het Palet te Grootebroek

"Een cursusdag met veel onderbouwing en eye-openers. Gerda geeft met haar inspirerende en deskundige presentatie een impuls om het handschriftonderwijs direct te verbeteren."

Marjolein, 1KC Willen Alexander te Leeuwarden

"Ik dacht eerst een hele middag schrijfonderwijs??? Maar wat een inspirerende middag was dit. Gerda wist veel en ze was prettig om naar te luisteren. Snel deze inspiratie in de praktijk brengen en samen met onze leerlingen aan de slag met Aan Boord!"

Sandra, De Rijdende School

"Eindelijk een methode die op het niveau van ieder kind werkt. Schrijven wordt geïntegreerd in de dagelijks terugkerende vakken, het is een logisch onderdeel van iedere les."

Joke, CBS De Lichtbaak te Assen

"Een zeer prettige cursusdag waarin theorie en praktijk elkaar mooi opvolgden! Veel zicht gekregen op hoe schrijfproblemen aan te pakken. Bedankt Gerda!"

Jelly, van der Brugghenschool te Huizen

"Gerda verzorgt op een leuke manier voor interactie met de groep en nodigt uit tot samenwerken. Een leerzame cursusdag met goede voorbeelden."

Miriam, Praktijk Ergotherapie 't Batteraofke

" Werken met Aan Boord is voor de kinderen erg duidelijk, overzichtelijk en goed toe te passen. Je kunt hele gerichte feedback aan de kinderen geven en ze weten ook waar het over gaat. Als leerkracht kun je het fijn naar je eigen hand zetten en je eigen schrijflessen vorm geven."

Diane, KBS De Vonder te Borne

"Een cursus met praktische tips om de motivatie van kinderen voor een beter handschrift te verbeteren. Een mooie combi van theorie, praktijkvoorbeelden en materialen."

Carolien, Ergotherapie Achterhoek

"Een zeer waardevolle cursus en ook een aanbeveling voor elke leerkracht. Cursus is direct toepasbaar in mijn praktijk."

Suzanne, Parkstad (pre)Logopedie en Dyslexie
Gerda Broekstra
"Ik ben er van overtuigd dat kinderen gemakkelijker en beter leren schrijven, als schrijven voor hen betekenisvol is. Goed schrijven is belangrijk voor succes op school, maar ook om later succesvol deel te kunnen nemen aan de samenleving".
// Gerda Broekstra

Scholing en beurzen

Cursus' Hart voor goed Schrijfonderwijs'

01-03-2024 09.00-17.15 van der Valk Hotel Zwolle

Eendaagse cursus "HART  voor goed schrijfonderwijs!"

Schrijven is de basis voor elk vak. Met een onleesbaar handschrift lopen kinderen vast bij elk ander vak zoals taal, dictee, spelling en rekenen. Onleesbaar schrijven staat succesvol leren in de weg. Wacht niet langer, maar schrijf je in voor deze CURSUS en de volgende dag kan jij meteen aan de slag. Met plezier en succes ga je goed schrijfonderwijs geven om elk kind leesbaar te leren schrijven.

LEES reacties van cursisten op de site zoals
βœ… zeer waardevolle cursus
βœ… aanbeveling voor elke leerkracht
βœ… direct toepasbaar in de praktijk
βœ… goede handvatten

ACCREDITATIE van 34,5 SBU voor ergotherapeuten, logopedisten en kinderoefentherapeuten.

Voor wie?

Leerkrachten, logopedisten, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, Cesartherapeuten, mensendiecktherapeuten, remedial teachers, ib’ers, taalspecialisten en taalcoördinatoren.

Meer informatie & inschrijven

Kleuter Symposium 'Hart voor de kleuter" WSK

09-03-2024 09:30-16:00 Driestar Educatief Gouda

We gaan een inspirerende kleuterdag tegemoet op 9 maart 2024 te Gouda.

Het programma 'HART voor de kleuter' biedt vele mogelijkheden tot het volgen van workshops en lezingen, gericht op goed onderwijs aan kleuters. Klik hier voor het volledige programma van deze kleuterdag en meld je aan.

We heten je op deze dag van harte welkom op onze stand van De Schrijfvriend. Hier kan jij kennsimaken met onze mooie kleutermaterialen en spellen, waarmee wij de voorbereiding van goed handschriftonderwijs stimuleren ter voorbereding op het leren schrijven in groep 3. 

Landelijke IB-conferentie

12-03-2024 09:00-17:00 Hotel en Congrescentrum de ReeHorst Ede

"Hoe meer kinderen schrijven, hoe actiever hun hersenen worden"

Op de Landelijke IB-conferentie ben je van harte welkom op onze stand op de informatiemarkt.

Om kennis te toesten binnen het PO zal een kind eerst goed moeten kunnen leren. Een bezoek aan onze stand is dan ook waardevol, want kinderen leren nu eenmaal beter met een leesbaar handschrift. We vertellen je op deze dag dan ook graag over onze aanpak om kinderen met succes te leren schrijven met een leesbaar handschrift.

Congres 'Opleiden in verbinding'

18-03-2024 en 19-03-2024 Beatrix Theater Utrecht

Opleiden en verbinden

Datum: maandag 18 maart en dinsdag 19 maart
Locatie: Beatrix Theater, Jaarbeursplein Utrecht

Het thema “Opleiden in verbinding” staat centraal op het Velon congres voor lerarenopleiders uit Nederland en Vlaanderen. Basisvaardigheden moeten kinderen goed geleerd worden, omdat deze vaardigheden het fundament leggen om te kunnen leren en het maximale uit jezelf te halen. Daarom ontmoeten wij jullie graag op onze stand tijdens dit congres, omdat het de hoogte tijd is dat er vanuit de lerarenopleiders meer aandacht komt voor goed handschriftonderwijs. 

Ergotherapie Jaarcongres 'Verleg grenzen!'

22-03-2024 09:00-17:00 Congrescentrum 1931 Den Bosch

Ergotherapie Jaarcongres 'Verleg grenzen!'

Binnen de ergotherapie worden steeds meer grenzen verlegt. Ontwikkelingen in de samenleving zoals technologische vooruitgang en demografische ontwikkelingen, hebben invloed op ons werk en doen grenzen verschuiven. Waar de nadruk eerder lag op ziekte en zorg, ligt de focus nu op gezondheid, gedrag en maatschappij; het functioneren van mensen staat centraal. 

Vanuit De Schrijfvriend staat het functioneren van kinderen op school centraal. We houden graag elk kind 'aan boord' om succesvol deel te nemen aan het onderwijs.

Met onze schrijfmethode Aan Boord bieden wij effectief handschriftonderwijs aan groep 1 t/m 8 met o.a. passende lesmaterialen die aansluiten bij de (fijn-motorische) mogelijkheden van de leerling, zodat elke leerling de kans krijgt om in zijn eigen tempo met succes te leren schrijven.

Nieuwsgierig hoe? Bezoek onze stand op het jaarcongres!

Nationale Kleutercongres

03-04-2024 9:00-16:00 Congrescentrum De Reehorst Ede

'De motor van ontwikkeling'
Het Nationale Kleutercongres is dit jaar gericht op de speel- en leerontwikkeling van kleuters. Met een echt kleuterplein wordt iedere deelnemer zelf uitgedaagd om weer te gaan spelen. Dit jaar nu ook de kans om te spelen met o.a. Het Routespel en de Letterpuzzels van Aan Boord. Met daarbij natuurlijk nog meer inspiratie mogelijkheden vanuit De Schrijfvriend om op een speelse manier aan de schrijfvoorwaarden te gaan werken met het jonge kind.

Congres 'Talent in de klas'

11-04-2024 09:00-17:00 Eenhoorn/Studio 33 Amersfoort

Hét jaarlijkse Educatieheld congres

Jaarlijks valt bij iedere basisschool het inspiratiemagazine Educactieheld op de mat. Daar voegen we vanaf 2024 iets leuks aan toe. Een jaarlijks congres met deze eerste keer het thema Begaafdheid. Op 11 april zijn alle onderwijsprofesionals van harte welkom in de Eenhoorn Amersfoort/Studio 33 voor een inspirerend programma met aansprekende sprekers. 

En wij zijn er ook bij! Op de informatiemarkt staan wij met onze schrijfmethode Aan Boord om je van alles te vertellen over hoogbegaafdheid en hoe je deze leerlingen ook een goed handschriftvaardig maakt. 

Wil je er ook bij zijn? Lees via de link meer infomatie en wacht dan niet te lang met AANMELDEN

Conferentie 'Schrijven brengt taal tot leven!'

12-04-2024 09:00-17:00 Driestar Educatief Gouda

Schrijven brengt taal tot leven!

Datum: vrijdag 12 april 2024
Locatie: Driestar educatief Gouda

Wat je leest is ooit door iemand opgeschreven! Waar moeten de accenten liggen voor goed en effectief schrijfonderwijs? Dit belangrijke onderdeel van de kerndoelen wordt praktijkgericht uiteengezet tijdens deze waardevolle kennis- en netwerkdag. Het inspirerende dagprogramma pakt urgente thema’s en ontwikkelingen op over schrijven. Dit is dé unieke gelegenheid om schrijfvaardigheid in het primair en voortgezet onderwijs kwalitatief een impuls te geven!

Bezoek deze dag ook onze masterclass handschriftontwikkeling met actuele casuïstiek vanuit het Voortgezet Onderwijs, waar leerlingen vastlopen met hun leerproces, doordat ze niet handschriftvaardig zijn. Vanuit het VO gaan we naar het handschriftonderwijs binnen het Primair Onderwijs, met ook specifiek aandacht voor het kleuteronderwijs. Met elkaar verdiepen we ons in de vraag hoe het komt dat een grote groep leerlingen vanuit het basisonderwijs instromen op het VO en niet meer handschriftvaardig zijn en wat wij hier met elkaar aan kunnen doen.

Informatie en inschrijven

Cursus 'Goed handschriftonderwijs'

12-09-2024 09.00-17.15 van der Valk Hotel Eemnes-Hilversum

Eendaagse cursus "Goed handschriftonderwijs!"

Schrijven is de basis voor elk vak. Met een onleesbaar handschrift lopen kinderen vast bij elk ander vak zoals taal, dictee, spelling en rekenen. Onleesbaar schrijven staat succesvol leren in de weg. Wacht niet langer, maar schrijf je in voor deze CURSUS en de volgende dag kan jij meteen aan de slag. Met plezier en succes ga je goed handschriftonderwijs geven om elk kind leesbaar te leren schrijven.

LEES reacties van cursisten op de site zoals
βœ… zeer waardevolle cursus
βœ… aanbeveling voor elke leerkracht
βœ… direct toepasbaar in de praktijk
βœ… goede handvatten

ACCREDITATIE van 34,5 SBU voor ergotherapeuten, logopedisten en kinderoefentherapeuten.

Voor wie?

Leerkrachten, logopedisten, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, Cesartherapeuten, mensendiecktherapeuten, remedial teachers, ib’ers, taalspecialisten en taalcoördinatoren.

Meer informatie & inschrijven

Cursus 'Goed handschriftonderwijs'

10-10-2024 09.00-17.15 uur van der Valk Hotel Cuijk

Eendaagse cursus "Goed handschriftonderwijs!"

Schrijven is de basis voor elk vak. Met een onleesbaar handschrift lopen kinderen vast bij elk ander vak zoals taal, dictee, spelling en rekenen. Onleesbaar schrijven staat succesvol leren in de weg. Wacht niet langer, maar schrijf je in voor deze CURSUS en de volgende dag kan jij meteen aan de slag. Met plezier en succes ga je goed handschriftonderwijs geven om elk kind leesbaar te leren schrijven.

LEES reacties van cursisten op de site zoals
βœ… zeer waardevolle cursus
βœ… aanbeveling voor elke leerkracht
βœ… direct toepasbaar in de praktijk
βœ… goede handvatten

NIEUWE ACCREDITATIE is ingediend voor ergotherapeuten, logopedisten en kinderoefentherapeuten.

Voor wie?

Leerkrachten, logopedisten, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, Cesartherapeuten, mensendiecktherapeuten, remedial teachers, ib’ers, taalspecialisten en taalcoördinatoren.

Meer informatie & inschrijven

Cursus 'Goed handschriftonderwijs'

21-11-2024 09.00-17.15 van der Valk Hotel Zwolle

Eendaagse cursus "Goed handschriftonderwijs!"

Schrijven is de basis voor elk vak. Met een onleesbaar handschrift lopen kinderen vast bij elk ander vak zoals taal, dictee, spelling en rekenen. Onleesbaar schrijven staat succesvol leren in de weg. Wacht niet langer, maar schrijf je in voor deze CURSUS en de volgende dag kan jij meteen aan de slag. Met plezier en succes ga je goed handschriftonderwijs geven om elk kind leesbaar te leren schrijven.

LEES reacties van cursisten op de site zoals
βœ… zeer waardevolle cursus
βœ… aanbeveling voor elke leerkracht
βœ… direct toepasbaar in de praktijk
βœ… goede handvatten

ACCREDITATIE van 34,5 SBU voor ergotherapeuten, logopedisten en kinderoefentherapeuten.

Voor wie?

Leerkrachten, logopedisten, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, Cesartherapeuten, mensendiecktherapeuten, remedial teachers, ib’ers, taalspecialisten en taalcoördinatoren.

Meer informatie & inschrijven

Cursus 'Goed handschriftonderwijs'

06-12-2024 09.00-17.15 van der Valk Hotel Haarlem

Eendaagse cursus "Goed handschriftonderwijs!"

Schrijven is de basis voor elk vak. Met een onleesbaar handschrift lopen kinderen vast bij elk ander vak zoals taal, dictee, spelling en rekenen. Onleesbaar schrijven staat succesvol leren in de weg. Wacht niet langer, maar schrijf je in voor deze CURSUS en de volgende dag kan jij meteen aan de slag. Met plezier en succes ga je goed handschriftonderwijs geven om elk kind leesbaar te leren schrijven.

LEES reacties van cursisten op de site zoals
βœ… zeer waardevolle cursus
βœ… aanbeveling voor elke leerkracht
βœ… direct toepasbaar in de praktijk
βœ… goede handvatten

NIEUWE ACCREDITATIE AANVRAAG  is ingediend voor ergotherapeuten, logopedisten en kinderoefentherapeuten.

Voor wie?

Leerkrachten, logopedisten, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, Cesartherapeuten, mensendiecktherapeuten, remedial teachers, ib’ers, taalspecialisten en taalcoördinatoren.

Meer informatie & inschrijven

"Ons aanbod is voor alle onderwijsniveaus. Wij zijn intensief betrokken bij onze klanten, denken mee, adviseren, begeleiden en vernieuwen. Leren schrijven blijft zo betekenisvol voor elk kind en uitdagend, juist omdat ons aanbod zo goed blijft aansluiten bij de praktijk van alle dag."
// Gerda Broekstra
Gerda Broekstra

Laatste nieuwtjes

De nieuwste inzichten en ideeën voor goed schrijfonderwijs!
TIEN TIPS voor goed handschriftonderwijs

TIEN TIPS voor goed handschriftonderwijs

Januari 2024
Zie ginds vertrekt de stoomboot: wat nu?

Zie ginds vertrekt de stoomboot: wat nu?

December 2023
Kijk vooruit naar het nieuwe schooljaar.

Kijk vooruit naar het nieuwe schooljaar.

Juni 2023
BLOEIEN EN GROEIEN

BLOEIEN EN GROEIEN

Maart 2023