Categorieen Menu
0
Zoeken
Winkelmandje
 

Cursussen 

Samen sterk voor goed schrijfonderwijs

Praktische, inspirerende cursusdagen om elke leerling leesbaar te leren schrijven. Laat je verrassen door onze unieke aanpak, waarbij kennis direct gekoppeld wordt aan de allerdaagse praktijk van het schrijfonderwijs. Cursus op maat op lokatie kan ook! Vul de aanvraag in en wij nemen contact op. 

 Terug naar alle workshops
Hart voor goed Schrijfonderwijs

Hart voor goed Schrijfonderwijs

11 september 2020 - 2 oktober 2020- 26 november 2020

Motoriek is een. 

Schrijven is twee. 

Handschrift is drie.

Praktische en insipirerende cursusdag die wij vormgeven samen met KWeC (Kwalitatieve Workshops en Cursussen). Op diverse lokaties in Nederland vinden onze cursussen plaatst bij Van de Valk Hotels.

Het vak ‘schrijven’ wordt niet altijd eenduidig omschreven door de vele invalshoeken en betrokkenen rondom de leerling. Voor een leerkracht gaat het om het leesbaar kunnen schrijven van schooltaken, terwijl de fysio- en ergotherapeut veelal vanuit een motorische oogpunt naar het schrijfproces kijken. De logopedist brengt het schrijven in relatie tot de begeleiding van dyslexie en ouders vinden het belangrijk, dat hun kind kan schrijven en dat het er (mooi) leesbaar is.

Vanuit elke invalshoek zet iedereen zich hard in elk kind leesbaar te leren schrijven. Deze inzet in ontzettend belangrijk, want kinderen met schrijfproblemen zijn vaak onzeker. Ze doen hun uiterste best, maar de motivatie om mooi te schrijven verdwijnt als dit niet lukt. Uit cijfers blijkt dat de groep kinderen met schrijfproblemen steeds groter wordt:  bijna 1 op de 3 kinderen heeft schrijfproblemen.

Wat zien we over het hoofd, dat het leren schrijven zo moeizaam gaat? Welkom op onze basiscursus voor goed schrijfonderwijs. Doel van deze cursus is inzicht krijgen in de waardevolle bijdrage die elk leerjaar bijdraagt aan het vak schrijven. Met dit inzicht wordt schrijven een uitdagend vak en krijg jij alle kennis om het vak schrijven gedifferentieerd aan te bieden van groep 1 t/m 8.

Programma cursusdag:

  • Stand van zaken t.a.v. de huidige schrijfproblematiek
  • (Senso)motorische ontwikkeling als voorwaarde voor goed schrijfonderwijs.
  • Het leren automatiseren van (school)taken
  • Kleutervaardigheden aanbieden in relatie tot het (gaan leren) schrijven.
  • Wat leren we leerlingen met het vak schrijven
  • Schrijfmethode ‘Aan Boord’
  • Tien Gouden Schrijfregels

Tijdens de cursus gaan we met elkaar aan de slag om zelf te ervaren wat van belang is om goed te leren schrijven. Na de cursus kun je gelijk de geleerde kennis in praktijk brengen met de juiste materialen.

Voor wie?

Leerkrachten, logopedisten, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, cesartherapeuten, mensendiecktherapeuten, remedial teachers, ib’ers, taalspecialisten en taalcoördinatoren.

Data:

11 september 2020 - Hotel van der Valk - Zwolle

2 oktober 2020 - Hotel Van der Valk - Cuijk

26 november 2020 - Hotel Van der Valk - Nieuwerkerk-Rotterdam

Meer informatie op de site van KWeC & Inschrijven

Logo KWeC