Categorieen Menu
0
Zoeken
Winkelmandje
 

Workshops data

Samen sterk voor goed schrijfonderwijs!

Van harte welkom om met ons de juiste koers te varen om elke leerling leesbaar te leren schrijven. Kom naar onze inspirerende cursussen en workshops en laat je verrassen door onze unieke aanpak. Op lokatie een workshop op maat? Dat kan ook! Vul de aanvraag in en wij nemen contact op. 

 Terug naar alle workshops
Hart voor goed Schrijfonderwijs! Eendaagse cursus Nederland

Hart voor goed Schrijfonderwijs! Eendaagse cursus Nederland

5 maart 2020 - 28 mei 2020 - 11 september 2020 - 26 november 2020

Met liefde voor het vak schrijven!

De Schrijfvriend gaat in samenwerking met KWeC (Kwalitatieve Workshops en Cursussen) cursussen geven in Nederland en België. KWeC is een mooie organisatie, die een groot aanbod cursussen aanbiedt door heel België en Nederland (gegeven in Van der Valk hotels) waar De Schrijfvriend zich bij aansluit.

Vanaf het voorjaar 2020 start de basiscursus 'Hart voor goed Schrijfonderwijs!'

Het vak ‘schrijven’ wordt niet altijd eenduidig omschreven door de vele invalshoeken en betrokkenen rondom de leerling. Voor een leerkracht gaat het vaak om het leesbaar kunnen schrijven van schooltaken, terwijl de fysio- en ergotherapeut veelal vanuit een motorische oogpunt naar het schrijfproces zullen kijken. De logopedist brengt het schrijven in relatie tot de begeleiding van dyslexie en ouders vinden het belangrijk, dat hun kind kan schrijven en dat het er (mooi) leesbaar is.

Vanuit elke invalshoek zet iedereen zich hard in elk kind leesbaar te leren schrijven. Deze inzet in ontzettend belangrijk, want schrijfproblemen hebben ook invloed op de emotionele ontwikkeling van het kind. Kinderen met schrijfproblemen worden vaak onzeker: ze doen heel hard hun best, maar het lukt niet leesbaar te schrijven en ze verliezen alle plezier in het schrijven. Uit cijfers blijkt ook, dat de groep kinderen met schrijfproblemen steeds groter wordt:  bijna 1 op de 3 kinderen heeft schrijfproblemen. Wat zien we over het hoofd, dat het leren schrijven zo moeizaam gaat.

Heeft u hart voor goed schrijfonderwijs? Dan bent u van harte welkom op onze eendaagse basiscursus voor goed schrijfonderwijs. Doel van deze cursus is inzicht krijgen in de waardevolle bijdrage die elk leerjaar bijdraagt aan het vak schrijven! Met dit inzicht wordt schrijven een uitdagend vak en krijg jij alle kennis om het vak schrijven gedifferentieerd aan te bieden van groep 1 t/m 8.

Programma cursusdag:

  • Stand van zaken t.a.v. de huidige schrijfproblematiek
  • (Senso)motorische ontwikkeling als voorwaarde voor goed schrijfonderwijs.
  • Het leren automatiseren van (school)taken
  • Kleutervaardigheden aanbieden in relatie tot het (gaan leren) schrijven.
  • Wat leren we leerlingen met het vak schrijven
  • Schrijfmethode ‘Aan Boord’
  • Tien Gouden Schrijfregels

Tijdens de cursus gaan we met elkaar aan de slag om zelf te ervaren wat van belang is om goed te leren schrijven. Na de cursus kun je gelijk de geleerde kennis in praktijk brengen met de juiste materialen!

Voor wie?

Leerkrachten, logopedisten, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, Cesartherapeuten, mensendiecktherapeuten, remedial teachers, ib’ers, taalspecialisten en taalcoördinatoren.

Data:

5 maart 2020 -  Hotel  Van der Valk- Eemnes

28 mei 2020 - Hotel Van der Valk - Cuijk

11 september 2020 - Hotel van der Valk - Zwolle

26 november 2020 - Hotel Van der Valk - Nieuwerkerk-Rotterdam

Meer informatie op de site van KWeC & Inschrijven

Logo KWeC