Categorieen Menu
0
Categorie├źn
Zoeken
Winkelmandje
 

Display & Sets

De hele groep een nieuwe pen! Maak gebruik van de voordeelverkoop van onze pennen per display.

Schrijven met verschillende kleuren pennen is een feest! Niet kunnen kiezen tussen alle mooie kleuren pennen? En heb je nooit genoeg? Koop dan een set pennen met verschillende mooie kleuren en dit probleem is opgelost!

#/pagina
 
Afdrukken
10 Resultaten

Welke pen voor welke leerling?

Vele scholen willen graag één type pen voor elke leerling. Maar waarom één type pen en voor elke leerling dezelfde pen? Een pen, die fijn schrijft en past bij jouw handschrift en manier van schrijven, zorgt er immers direct voor dat je mooi schrijft!  Leerlingen zelf betrekken in hun keuze voor een eigen pen, verhoogd meteen de betrokkenheid bij het leren schrijven. 

Type pen

Als eerste moet een keuze gemaakt worden met welk type pen de leerlingen gaan leren schrijven. Elke type pen heeft zijn eigen voor- en nadelen (denk aan o.a. balpen, rollerpen, vulpen, gelpen of uitgumpen). Zoek zorgvuldig naar de pen, die past bij de fijn motorische mogelijkheden en het handschrift van de leerling. Schrijft een leerling bijvoorbeeld met grote letters, dan is een dikkere pen met een schrijfspoor Medium of schrijfspoor XB prettig. Een leerling die juist klein schrijft, wil graag een dunne pen met een dun schrijfspoor (Fine). Met een dunne penpunt, kan deze leerling netjes zijn gesloten (lus)letters (zoals een schrijfletter e en een schrijfletter l) open schrijven. Met een dikke punt, zullen deze letters dicht vloeien, wat het handschrift onleesbaar maakt.

Verschillende schrijfsporen

Bij de omschrijving van elke pen op de site van De Schrijfvriend staat omschreven wat het schrijfspoor van de betreffende pen is. De meest gebruikelijke schrijfsporen zijn XB (0,7 mm), Medium (0,5 mm) en Fine (0,3mm).  

In ons uniek samengestelde proefpakket pennen en potloden zitten daarom ook 3 verschillende Schneider Edge balpennen , ieder met een eigen schrijfspoor. Zo lijken dus veel pennen hetzelfde, maar ze zijn het dus niet als je kennis van zaken hebt!  

Het kiezen van juiste schrijfspoor van de pen, is nog maar een enkel onderdeel van de zoektocht naar de juiste pen. Word je al nieuwsgierig waar je nog meer op moet letten? Hoe je leerlingen kan begeleiden om de juiste pengreep aan te leren? Wat je kan doen als leerlingen te hard op hun pen drukken? Wat is de beste pen voor een leerling met dyslexie? Gebruik hiervoor onze Kennisbank en Schrijftips , maar er is nog zoveel meer te leren over goed schrijfonderwijs! Vraag scholing op maat aan voor jou en jouw collega's, of kom naar één van onze inspirerende workshops!