Categorieen Menu
0
Categorieën
Zoeken
Winkelmandje
 

Schrijfletters leren schrijven

Aan Boord leert op een praktische en functionele manier het verbonden schrift aan. De vormgeving van het verbonden schrift zorgt ervoor dat de schrijfletters eenvoudig aan elkaar geschreven kunnen worden, om een woord te vormen. Bij het verbonden schrift wordt het woordbeeld sterk verankerd in het geheugen, omdat woorden als een geheel (één lijn) geschreven worden. 

#/pagina
 
Afdrukken

Beter schrijven met schrijfletters

Schrijven met schrijfletters (verbonden schrift) lijkt gerelateerd aan hogere spelling- en stelvaardigheden. Bij het aan elkaar schrijven van letters wordt het woordbeeld sterk verankerd in het geheugen, omdat woorden als een geheel worden geschreven. Het motorische patroon van het verbonden schrijven van een woord kan helpen bij het onthouden van de spelling (volgorde van de letters) in het woord.

Schrijfletters of blokletters?

Valt er een leerling buiten de boot bij het door de school gekozen lettertype? Door de zeer nauwe afstemming en instructie van leren schrijven van schrijfletters en blokletters met de methode 'Aan Boord' kunnen beiden lettertypen zonder veel extra aanpassingen, naast elkaar gebruiken binnen één groep. Dat is ideaal: zo blijft elke leerling 'Aan Boord