Typ hier uw zoekopdracht
Winkelmandje
 
 
1

Onleesbaar handschrift?
De Schrijfvriend helpt!

Bekijk de schrijfmethode 'Aan Boord'

2

Onleesbaar handschrift?
De Schrijfvriend helpt!

Bekijk de schrijfmethode 'Aan Boord'

Scholing en beurzen

Let op: Herfstvakantie bij De Schrijfvriend

22-10-2018 t/m 27-10-2018

Het team van De Schrijfvriend heeft herfstvakantie van maandag 22 oktober t/m vrijdag 26 oktober. In deze periode worden er geen bestellingen verwerkt en verzonden. We hopen op uw begrip.

Als we genoten hebben van alle mooie herfstkleuren en onze vakantie, gaan we alle bestellingen in volgorde van binnenkomst verwerken. Zodra uw bestelling gereed is en verzonden wordt, krijgt u uiteraard meteen bericht van ons.

Praktijkdag "Aan Boord" -vervolg op cursus 'Daarom Schrijven!'

5 november Eten & Drinken 'Insolar' Huizen

Praktijkdag "Aan Boord" 

Vervolg op cursus 'Daarom schrijven!'

Velen hebben ondertussen de cursus "Daarom schrijven" gevolgd en/of zijn "Aan boord" gestapt! Mijn unieke schrijfmethode rolt zich langzaam uit met veel positieve resultaten en ervaringen. De wens om met elkaar ervaringen te delen en van het vak schrijven steeds meer waarde te geven binnen de hele school, heeft mij aangezet deze dag te organiseren. 

Voor wie is deze praktijkdag?

 Voor iedereeen, die met schrijfmethode "Aan Boord"  werkt

 Vervolg voor deelnemers van de cursus "Daarom schrijven"  

Casusopdracht

Na inschrijving ontvang je een casusopdracht. Deze casusopdracht sluit aan bij jouw dagelijkse schoolleven en/of (paramedische) praktijk en is natuurlijk gerelateerd aan het vak schrijven. Streven is dat er voor elke groep van 1 t/ 8 een casus besproken wordt.  Met deze invulling krijgt de schrijfmethode 'Aan boord' schoolbreed aandacht. Daarnaast is er natuurlijk alle ruimte om praktijkvoorbeelden en vragen met elkaar te bespreken en is er aandacht voor de nieuwe producten van de schrijfmethode "Aan boord".

De praktijkdag 'Aan Boord' wordt gehouden 5 november 2018 op de gezellige (bekende!) locatie 'Insolar Eten & Drinken' te Huizen van 9:45-15:30. 

Inschrijven per e-mail via het contactformulier van De Schrijfvriend. Vermeld op dit formulier Deelname Praktijkdag "Aan Boord" met daarbij je naam, functie en  (factuuradres)adres. Vervolgens ontvang je per mail de bevestiging van de inschrijving met de factuur en jouw casusopdracht. 

Kosten Praktijkdag per deelnemer:  € 225,00

Dit is inclusief cursusmateriaal, koffie, gebak en de welbekende heerlijke lunch!

Schrijf in via contactformulier!

 

NOT 2019- GRATIS toegangskaarten!

22 t/m 26 janauari 2019 Jaarbeursplein 3521 AL Utrecht

Beter schrijfonderwijs start op NOT 2019 bij De Schrijfvriend! 

De Nationale Onderwijs Tentoonstelling is het grootste event voor onderwijzend Nederland. Dit is de ontmoetingsplek voor iedereen die betrokken is bij het onderwijs.

De Schrijfvriend neemt natuurlijk deel aan de geheel vernieuwde NOT-editie 2019 met als thema "De sleutel tot beter onderwijs'. Op onze stand  ervaart u zelf dat goed leren schrijven veel voordelen heeft, zoals verbetering van taal en de spelling, maar ook het onthouden van lesstof gaat beter als kinderen goed schrijven. 

Wordt u al nieuwsgierig naar al onze unieke mogelijkheden op het gebied van goed schrijfonderwijs? Van harte welkom op onze stand B085 in hal 1! 

 

Landelijke IB-dag

12-03-2019 Reehorst Ede

Ben jij deelnemer aan van de landelijke IB-dag 2019?

Dan ben je van harte welkom bij De Schrijfvriend! Alles over goed schrijfonderwijs, vind je deze dag op onze stand. Schrijven zorgt voor een goede verankering van informatie in het geheugen. Goed leren schrijven heeft veel voordelen, zoals verbetering van taal en de spelling, maar ook het onthouden van lesstof gaat beter als kinderen goed schrijven. Beter (leren) schrijven werpt op vele vlakken zijn af: maak van schrijven weer een vak van waarde samen met De Schrijfvriend.

Wij zijn de hele dag aanwezig. Op onze stand vind je naast alle informatie over onze unieke schrijfmethode 'Aan Boord', ook de mooiste, nieuwste en leukste schrijfmaterialen. Natuurlijk hebben we deze dag ook speciale aanbiedingen, dus kom langs.

PIN aanwezig.

http://www.ibdag.nl/inschrijven/

Lezing ‘Schrijven, veel meer dan een motorische vaardigheid!'

11 april 2019 19.15 – 21.30 uur OBS 't Startblok Robijnlaan 73 5431 ZR Cuijk
Lezing LBBO ‘Schrijven, meer dan het leren van een motorische vaardigheid!'

Schrijven is meer dan het leren van een motorische vaardigheid. Het gaat ook om het leren structureren en ordenen van kennis en inzicht. Het is dus een leervaardigheid, die leerlingen nodig hebben om zich kennis eigen te maken.

Maar wanneer start je dan met schrijven? En welke (motorische) vaardigheden moet de leerling beheersen om goed te gaan leren schrijven? Zomaar starten ‘omdat de leerling eraan toe’ is geen geldend criterium! Welk criterium dan wel? Kom naar deze lezing!

Avondprogramma
19.15 uur Inloop met koffie en thee
19.30 uur Eerste deel- ervaringsopdracht
20.30 uur Pauze met koffie en thee
20.45 uur Tweede deel 
21.30 uur Afsluiting 

Deze lezing is speciaal georganiseerd voor leden van de LBBO, maar ook niet leden zijn welkom.

Aanmelden via de LBBO

 

 
"De door ons ontwikkelde schriften zorgen er voor dat kinderen met schrijfproblemen snel netter leren schrijven. Dat geeft zelfvertrouwen!"
// Gerda Broekstra
Gerda Broekstra

Welkom bij De Schrijfvriend

Kennis en kwaliteit voor goed schrijfonderwijs!

Schrijven zorgt voor een goede verankering van informatie in het geheugen. Goed leren schrijven heeft veel voordelen, zoals verbetering van taal en de spelling, maar ook het onthouden van lesstof gaat beter als kinderen goed schrijven. Beter (leren) schrijven werpt op vele vlakken zijn af! 

Naast onze eigen unieke schrijfmethode 'Aan Boord' verkopen wij goede kwaliteit pennen en potloden waarmee geschreven wordt. Denk aan een timmerman met mooi teakhout. Als hij een botte zaag heeft, kan hij er niets van maken. Als wij onze kinderen goed (schrijf)onderwijs willen bieden, hebben ze het juiste materiaal nodig. 

Iedere klant is welkom: maak uw eigen account en geniet van uw persoonlijke voordelen zoals factuurkortingen en betaling op rekening. Rechstreeks uw bestelling plaatsen (zonder account) is natuurlijk altijd mogelijk. 

De Schrijfvriend staat ook voor vriendschap. Vriendschap met u als klant, maar ook met de Stichting Edukans. Dit alles om goed (schrijf)onderwijs te bevorderen. Edukans heeft als missie, dat elk kind ter wereld een kans op onderwijs moet hebben. 61 Miljoen kinderen in de basisschool leeftijd gaan niet naar school. Dat kunnen wij ons in Nederland niet voorstellen. De Schrijfvriend ondersteunt daarom Edukans in het aanbieden van (schrijf)materialen voor in de schoenendoos acties en het financieel steunen van projecten.

Veel inspiratie en winkelplezier bij De Schrijfvriend!


Blogberichten

van de Schrijfvriend
logo's