Typ hier uw zoekopdracht
Winkelmandje
 
 
1

Onleesbaar handschrift?
De Schrijfvriend helpt!

Bekijk de schrijfmethode 'Aan Boord'

2

Onleesbaar handschrift?
De Schrijfvriend helpt!

Bekijk de schrijfmethode 'Aan Boord'

Evenementen

Workshop 'Daarom Schrijven!'

28 mei Eten & Drinken 'Insolar' Huizen

Denkt u ook steeds 'Waarom nog schrijven?'
Denk dan niet langer na en schrijf u in voor de workshop 'Daarom schrijven!'

Doel van de workshop is inzicht krijgen in de waardevolle bijdrage die elk leerjaar bijdraagt aan het vak schrijven! Met dit inzicht wordt (leren) schrijven een uitdagend vak en krijgt u kennis om het vak schrijven gedifferentiëerd aan te bieden. Door differentiatie krijgt elk kind de kans een leesbaar handschrift te ontwikkelen.

Opbouw van de workshop

  • (Senso)motorische ontwikkeling als voorwaarde voor goed schrijfonderwijs
  • Kleutervaardigheden/handvaardigheidsactiviteiten aanbieden in relatie tot het (gaan leren) schrijven
  • Wat leren we leerlingen eigenlijk als we ze het vak schrijven aanbieden?
  • Waarom eigenlijk aandacht voor schrijven: leerlingen gaan toch typen en schrijven nauwelijks meer!

De kennis uit deze workshop ligt ook ten grondslag aan de schrijfmethode ‘Aan boord’. Een echte aanrader voor iedereen, die met de methode ‘Aan boord’ gaat werken of er al mee werkt. Bij deze workshop ontvangt u een uitgebreid schrijfpakket met pennen en een compleet kennismakingspakket  ‘Aan Boord’. Na de workshop kunt u gelijk de geleerde kennis inpraktijk brengen met de materialen, die u ontvangt bij de workshop!

De workshop wordt gehouden op de gezellige locatie 'Insolar Eten & Drinken' te Huizen van 10:00-15:30.

Inschrijving voor 28 mei is reeds gesloten, maar nieuwe workshops volgen na de zomervakantie. Let op de agenda voor de nieuwe data of neem contact op voor informatie of aanmelding.

Supportbeurs

30 mei t/m 2 juni Jaarbeurs Utrecht

WELKOM op Support 2018!

De Schrijfvriend is weer aanwezig op dit belangrijke event voor kinderen en volwassen met een bewegingsbeperking en natuurlijk voor iedereen die om hen heen staat. Samen met de firma Peereboom, kunt u op onze stand (07.C096) de nieuwste voorzieningen op het gebied van goed zitten en schrijven vinden! 

Gratis kaarten zijn aan te vragen, via de bijgevoegde link.

support 2018-banner.gif

Tot ziens op onze stand!

 
"De door ons ontwikkelde schriften zorgen er voor dat kinderen met schrijfproblemen snel netter leren schrijven. Dat geeft zelfvertrouwen!"
// Gerda Broekstra
Gerda Broekstra

Welkom op de geheel vernieuwde site van De Schrijfvriend!

Efficiënt, snel, praktisch en boordevol kwaliteit en kennis voor goed schrijfonderwijs!

Denk aan een timmerman met mooi teakhout. Als hij een botte zaag heeft, kan hij er niets van maken. Als wij onze kinderen goed (schrijf)onderwijs willen bieden, hebben ze hiervoor het juiste materiaal nodig. Al deze materialen en nog veel meer vindt u bij De Schrijfvriend!

Iedere klant is welkom! Maak uw eigen account en geniet van uw persoonlijke voordelen zoals factuurkortingen en betaling op rekening. Rechstreeks uw bestelling plaatsen (zonder account) is natuurlijk altijd mogelijk. 

De Schrijfvriend staat ook voor vriendschap. Vriendschap met u als klant, maar ook met de Stichting Edukans. Dit alles om goed (schrijf)onderwijs te bevorderen. Edukans heeft als missie, dat elk kind ter wereld een kans op onderwijs moet hebben. 61 Miljoen kinderen in de basisschool leeftijd gaan niet naar school. Dat kunnen wij ons in Nederland niet voorstellen. Daarom ondersteunt De Schrijfvriend ondersteunt Edukans in het aanbieden van (schrijf)materialen voor in de schoenendoos acties en het financieel steunen van projecten.

Veel inspiratie en winkelplezier bij De Schrijfvriend gewenst!


Blogberichten

van de Schrijfvriend
logo's