Categorieen Menu
0
Categorieën
Zoeken
Winkelmandje
 

Cursussen 

Samen sterk voor goed schrijfonderwijs

Praktische, inspirerende cursusdagen om elke leerling leesbaar te leren schrijven. Laat je verrassen door onze unieke aanpak, waarbij kennis direct gekoppeld wordt aan de allerdaagse praktijk van het schrijfonderwijs. Cursus op maat op lokatie kan ook! Vul de aanvraag in en wij nemen contact op. 

 Terug naar alle workshops
Cursus Hart voor goed Schrijfonderwijs

Cursus Hart voor goed Schrijfonderwijs

Motoriek is één.  Schrijven is twee.  Handschrift is drie.

Praktische en inspirerende cursusdag over schrijven

Data: 04-06-2021 / 10-06-2021 / 14-10-2021 / 25-11-2021/ 09-12-2021

Waar: Diverse lokaties bij Van der Valk Hotels in Nederland

Het vak ‘schrijven’ wordt niet altijd eenduidig omschreven door de vele invalshoeken en betrokkenen rondom de leerling. Voor een leerkracht gaat het om het leesbaar kunnen schrijven van schooltaken, terwijl de fysio- en ergotherapeut veelal vanuit een motorisch oogpunt naar het schrijfproces kijken. De logopedist brengt het schrijven in relatie tot de begeleiding van dyslexie en ouders vinden het belangrijk, dat hun kind kan schrijven en dat het goed leesbaar is.

Vanuit elke invalshoek zet iedereen zich hard in elk kind leesbaar te leren schrijven. Deze inzet is ontzettend belangrijk, want kinderen met schrijfproblemen zijn vaak onzeker. Ze doen hun uiterste best, maar de motivatie om mooi te schrijven verdwijnt als dit niet lukt. Uit cijfers blijkt dat de groep kinderen met schrijfproblemen steeds groter wordt:  bijna 1 op de 3 kinderen heeft schrijfproblemen.

Wat zien we over het hoofd, dat het leren schrijven zo moeizaam gaat? Welkom op onze basiscursus voor goed schrijfonderwijs. Doel van deze cursus is inzicht krijgen in de waardevolle bijdrage die elk leerjaar bijdraagt aan het vak schrijven. Met dit inzicht wordt schrijven een uitdagend vak en krijg jij alle kennis om het vak schrijven gedifferentieerd aan te bieden van groep 1 t/m 8.

Programma cursusdag:

  • Stand van zaken t.a.v. de huidige schrijfproblematiek
  • (Senso)motorische ontwikkeling als voorwaarde voor goed schrijfonderwijs.
  • Het leren automatiseren van (school)taken
  • Kleutervaardigheden aanbieden in relatie tot het (gaan leren) schrijven.
  • Wat leren we leerlingen met het vak schrijven
  • Schrijfmethode ‘Aan Boord’
  • Tien Gouden Schrijfregels

Tijdens de cursus gaan we met elkaar aan de slag om zelf te ervaren wat van belang is om goed te leren schrijven. Na de cursus kun je gelijk de geleerde kennis in praktijk brengen met de juiste materialen.

Voor wie?

Leerkrachten, logopedisten, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, cesartherapeuten, mensendiecktherapeuten, remedial teachers, ib’ers, taalspecialisten en taalcoördinatoren.

Accreditatie

De cursus is geaccrediteerd voor 34,5 punten voor ergotherapeuten, logopedisten en oefentherapeuten. Voor logopedisten telt de cursus ook voor (her)registratie van het Dyslexieregister.

Data:

04-06-2021         09.00-17.15 uur               Eemnes-Hilversum

10-06-2021         09.00-17.15 uur               Stein-Urmond   

14-10-2021         09.00-17.15 uur               Zwolle  

25-11-2021         09.00-17.15 uur               Nieuwerkerk-Rotterdam

09-12-2021         09.00-17.15 uur               Cuijk

Inschrijven

Logo KWeC