Categorieen Menu
0
Zoeken
Winkelmandje
 

Cijfers leren schrijven

Een voorwaarde voor goed leren rekenen is dat eerst de cijfers goed geschreven moeten worden!

Het leren van goede en leesbare cijfers schrijven is niet altijd zomaar even gedaan. Voor de een is dit makkelijker dan voor de ander. Met de juiste benodigdheden op zak is de voorbereiding getroffen en kun je van start!

#/pagina
 
9 Resultaten

Kleine aanpassingen voor groot verschil

Er vaak rekenfouten gemaakt worden omdat een grote groep leerlingen niet meer één cijfer in één hokje kan schrijven! Hierdoor komen o.a. 10- en 100 tallen niet recht onder elkaar, waardoor er logischerwijs niet goed opgeteld wordt. Nu heb ik het alleen nog maar over een optelsom...

Geheugensteuntje voor alle cijfers

De cijfer waaier, een origineel en praktisch voorbeeldboekje van alle cijfers. Het boekje is klein van formaat en vormgegeven als waaier. Bij elke rekenles kan de leerling deze waaier gebruiken als geheugensteuntje hoe hij de cijfers moet schrijven. De schrijfrichting van elk cijfer wordt aangegeven middels kleuren (via de lichtstraal van de vuurtoren) en pijlen. Dit sluit aan bij de schrijfmethode 'Aan boord', waar het principe van de vuurtoren ook wordt gebruikt om de leerling de juiste schrijfrichting van de letter aan te leren.

De lay-out van dit voorbeeldboekje komt overeen met het rekenschrift Schrijfvriend rood. Door dit cijferboekje naast de rode rekenschriften in te zetten, heeft de leerling een goed voorbeeld. Ook kan dit cijferboekje gebruikt worden ter ondersteuning van het oefenschrift 'Aan boord' om de cijfers te leren.

Cijfers herhalen en herhalen

Eenmaal geschreven is het cijfer niet meer weg te halen, herkenbaar? Door bij het cijfer-oefenschrift het Scrapboard te gebruiken, kan 'eindeloos' extra geoefend worden tot de leerling het cijfer juist schrijft.