Geschiedenis

De Schrijfvriend is ontstaan vanuit mijn passie, om kinderen positief te laten zijn over hun handschrift en creatieve mogelijkheden. Door mijn jarenlange werkervaringen als ergotherapeut binnen de kinderrevalidatie, speciaal onderwijs en in het reguliere onderwijs (rugzak-leerlingen), merkte ik dat het aanbieden van goed en degelijk (schijf)materiaal, duidelijk positief effect heeft op de resultaten en het zelfvertrouwen van de kinderen.

Iedereen snapt 'Een timmerman kan van het mooiste teakhout niets maken, als hij een botte zaag heeft!' Goed gereedschap is het halve werk.

Dit geldt ook zeker voor onderwijs. Om onderwijs goed vorm te geven, moet de leerling de juiste materialen in handen hebben, om datgene wat hij aangeboden krijgt, adequaat en zelfstandig te kunnen uitwerken. Lekkende pennen, onoverzichtelijke werkboeken, stompe potloden ect... werken hier niet aan mee. De eerste winst voor een school is investeren in goed en degelijk materiaal. Deze investering verdient zichzelf terug, doordat de materialen duurzaam zijn en kinderen er zorgvuldiger mee omgaan. Een pen die lekker schrijft, daar ben je zuinig op!

In mijn zoektocht naar kwaliteit kwam ik veel mooie merken tegen, zoals Faber Castell, Schneider en Pilot. Deze merken hebben kwaliteit hoog in het vaandel staan en zijn ruim vertegenwoordigd bij De Schrijfvriend.